We hebben gisteren ingecheckt in Chili na een lange vlucht van bijna 20 uur. Prachtig zonnig weer, 33 °C. We werden opgewacht door een busje van Casa Silva en reden direct door naar Angostura, het hoofdkwartier in San Fernando op 150 km ten zuiden van Santiago. Het weerzien en de ontvangst daar, altijd even warm en hartelijk. Voelt als thuiskomen. Een heerlijke lunch in het Clubhuis (Casa Silva restaurant), een korte verfrissing in het Casa Silva hotel op het landgoed en daarna een rondleiding door de Angostura wijngaard en de wijnkelders met daarin proeverijen rechtstreeks uit het vat. De Angostura wijngaard (280 hectare) is veruit de oudste wijngaard van het ruim 1.000 ha tellende beplante areaal van de familie Silva. Er werd hier al in 1892 geplant door de 1e generatie Silva, toen nog Bouchon geheten. Er groeien in Angostura nog steeds wijnstokken van Sauvignon Gris en Sauvignon Blanc deels geplant in 1912! De Sauvignon Gris wordt op het moment van dit schrijven geoogst. Het is de start van de oogst vintage 2016. In Angostura wordt biologisch geteeld. De opbrengsten zijn door de gemiddelde ouderdom van de wijnstokken laag (rond de 4.000 liter/hectare). De rondgang door de wijnkelders leidde ons langs 3.000 eikenhouten vaten (90% Frans, 10% Amerikaans eikenhout) en de Silva family private cellars. We proefden het gistende sap van de Sauvignon Gris 2016 en kwalitatief prachtige cépages 2013 en 2015 van Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot voor de topcuvée Altura, de icon wine van Casa Silva. Alleen de allerbeste vaten worden gebruikt voor de assemblage van deze wijn. Na de rondleiding werd de eerste dag afgesloten met een rodeo demonstratie van het Casa Silva rodeo champignons team in de rodeo arena naast het clubhuis en polo veld en genoten we van een traditionele braai. Het is weer genieten!